En stenvæg kan være med til at skabe læ

29 juli 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvis du har en have, så har du måske oplevet en dag, hvor du sidder i haven på et område med gennemtræk og tænkt, at du hellere må rykke dig.

Det hjælper lidt til at starte med, men senere på terrassen, hvor du nu er, tager blæsten til, og så er det ikke til at holde hverken avis, havehynde eller kaffekop på plads på terrassebordet.

Der trænger til at blive lavet noget læ.

Din første indskydelse er, at det kunne være flot med nogle træer til at give læ, men de giver aldrig helt læ, de fælder med blade, og det vil tage for lang tid for dem at gro op i en anstændig højde til at give læ.

En hæk er også en mulighed, men din have har allerede rigeligt med hække, og der skulle gerne være nogle grønne arealer at kigge på, så det ikke føles som en havelabyrint af hække.

Tanker falder derfor på en stenvæg.

Find godt med læ bag en stenvæg

Tanken var sådan set at bygge noget til at give læ, men et læskur af brædder er du bange for, at det bare blæser væk en dag og går i stykker.

Du kunne bygge en mindre murstensmur, men æstetikken ville ikke passe ind til resten af havens design så at sige.

Derfor kigger du mere nøje på https://gastrogarden.dk/hus-og-have/stenvaeg-og-stenmur/ for at finde en type af stenvæg med rette stene, som der ville kunne gøre det for en flot stenvæg i din have.

Der er heldigvis også bid med et valg, der falder i hele familiens smag, som man bliver enige om, at sådan en stenmur vil man have.

Den er hurtigere at få op en at se træer vokse, og så er den solid nok til at kunne holde til meget slag vejr, og så er den flot at se på.

Flere Nyheder