Få hjælp til at købe en lejlighed i storbyen

Få hjælp til at købe en lejlighed i storbyen

Når du skal købe en lejlighed i København, skal du ofte være hurtig for at få den bolig, som du gerne vil have. Det går nemlig rigtig hurtigt på boligmarkedet, og der er derfor mange boliger, der bliver solgt på en uge eller kortere tid. Du kan derfor ikke sidde og tænke over handlen i lang tid. Men dermed ikke sagt, at du bare skal smide hovedet ud af vinduet og skrive under, så du kan være sikker på at få din drømmebolig, for der er nemlig en masse forhold, som du også skal være opmærksom på, og dem kan en boligadvokat hjælpe dig med at få afklaring på. 

Det kan for eksempel være advokatfirmaet JAAS. De holder til på Frederiksberg i København og har dermed stor erfaring med det københavnske boligmarked. De ved, at du ofte skal rykke hurtigt for at få din bolig, derfor arbejder de også hurtigt, når de læser de forskellige papirer igennem, inden du skriver endeligt under. 

Hvis du står med en bolighandel, hvor der er mange andre interesserede købere, har du altid den mulighed, at du skriver under på købskontrakten med et advokatforbehold. Det vil sige, at købet først bliver endeligt godkendt, når din advokat har sagt god for det. Hvis der er et eller andet, der får advokaten til at sige, at du er ved at gøre en dårlig handel, kan du altså nå at bakke ud af den. Dermed kan du være lidt foran de andre i forhold til, hvis du først skulle ned til din advokat og høre, hvad han eller hun sagde til en købskontrakt, som du var ved at skrive under på. 

Der er mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på, når du køber bolig. Fordelen ved at bruge en boligadvokat som JAAS er, at de er vant til at læse købskontrakter. De ved derfor lige, hvad de skal kigge efter, når de sidder med kontrakten. For eksempel er det vigtigt at vide, om ejerforeningen eller andelsforeningen har planer om at lave nogle større byggeprojekter i fremtiden. Det kan for eksempel være, at bygningen trænger til et nyt tag. Det er jo en god ting, men det skal du også være med til at betale for. Det kan derfor ende med at gøre det dyrere for dig at bo i lejligheden. 

Advokaten vil også se på, om der generelt er en sund økonomi i ejerforeningen eller andelsboligforeningen. Hvis økonomien ikke er god, og kan foreningen ende med at gå konkurs. I det tilfælde er det også meget vigtigt, at du har sat dig ind i, hvordan du hæfter for pengene. Det kan en advokat også være med til at forklare dig. Du kan nemlig både hæfte ved, at du mister de penge, du har betalt for boligen, og ved, at du skal betale ekstra penge. Det er selvfølgelig ærgerligt for dig at miste de penge, som du har betalt for boligen. Det kan ende med at blive meget dyrt, men det er endnu mere ærgerligt, hvis du ender med at skulle betale flere penge, end du har betalt for boligen. Alt det kan en boligadvokat hjælpe dig med at se på. 

Comments are closed.