Kryptovaluta er ikke fysiske penge

10 maj 2021 Anders Lundtang Hansen

…men derfor har kryptovaluta faktisk lige så høj værdi, hvis ikke ligefrem mere end almindelige fysiske penge, som man kan hæve på ens konto.

Nu ser de færreste nu om dage hele deres månedsløn, men for enkelthedens skyld så skelner vi her mellem for eksempel danske kroner, pund, dollar med videre, som du kender det, at du skal betale med, når du kommer til udlandet.

Selv hvis du betaler med kreditkort, så vil valutaen jo blive omregnet til den, du skal betale med det givne sted, og således er kryptovaluta også sådan en værdi, men den er ikke begrænset af landegrænser, og så kan den ikke findes fysisk.

Vi skal faktisk mere end ti år tilbage til, at man opfandt kryptovaluta, og som det gælder med alle penge, så skal der være tiltro til den givne valutas værdi, før den får anseelse og reel værdi, så startværdien var virkelig lav, men bare en håndfuld år senere så var kryptovaluta virkelig høj i værdi.

Mange investerer i kryptovaluta

Det er også værd at fremhæve, at kryptovaluta er en fællesbetegnelse for undergrene af, hvad man finder af forskellige værdier her, hvoraf den mest kendte nok er Bitcoin.

Således kan du se Kryptovaluta som Europa, mens Bitcoin så er et land i Europa, hvis det gør det lettere for dig at forstå.

Enheden er digital og består af en unik kode, som man kan handle med online, og da onlinehandel hastigt stiger frem, og man ikke er bundet af landegrænser med den her valuta, så steg den hurtigt i værdi.

Som eksempel er der blandt andet en begrænsning på, hvor mange Bitcoins der nogensinde vil komme til at eksistere, hvorfor man undgår inflation – og man ved jo, at hvis noget er sjældent, så stiger det i værdi, da det handler om udbud og efterspørgsel i den forbindelse.

Derfor investerer mange mennesker i den slags nu om dage, og det samme kan du gøre.

Flere Nyheder