Stilsikre gulve med epoxy

10 maj 2022 Maria Laugesen

advertorial

Det enkle, rå look har i de senere år vundet frem i stor stil i de danske hjem, og det industrielle udtryk sender blandt andet tankerne hen på lækre New Yorker-boliger. Med epoxy kan du skabe det fede look i dit eget hjem.

Hvorfor vælge epoxy

Epoxy er et materiale, der har vundet stort indpas i indretningsøjemed gennem de senere år. Det er en kemisk sammensætning, som mest af alt ligner en slags flydende plast. Således kan den flydende masse hældes ud på gulvet, hvorefter det stivner til en jævn, glat overflade. Det findes i forskellige varianter som både maling, belægning osv.

Der findes flere fordele ved epoxygulve, som både inkluderer det glatte, enkle og stilrene udtryk samt den enorme hårdførhed. Gulvet er også utrolig nemt at rengøre, da der ikke er fuger eller lignende, og så er det behageligt at gå på trods den blanke overflade. Gulvet kan derfor holde til det meste, og det kræver meget lidt vedligehold. 

En anden betydelig fordel er, at epoxy faktisk er et relativt billigt gulv at lægge – især sin holdbarhed taget i betragtning.

epoxy

Hvilke muligheder har du

Der findes flere muligheder for at anvende epoxy på gulvene i dit eget hjem. Oftest påføres de direkte ovenpå et betongulv, men det kan også bruges ovenpå trægulve. Det er enormt populært i rum som garager, værksted, køkkener og lignende, hvor et hårdført gulv er at foretrække, men du kan bruge det i stort set alle rum.

Epoxy er relativt enkelt at påføre, og derfor kan du faktisk godt selv stå for opgaven. Du kan dog også vælge at lade en professionel klare det, så du er på den sikre side. Under alle omstændigheder bør du vælge materialer af højeste kvalitet og være omhyggelig med arbejdet, så gulvet får netop den blanke, jævne overflade, som er så smuk.

Flere Nyheder